Az Epclusa egy fix dózisú, velpatasvirt és sofosbuvirt tartalmazó kombinált gyógyszer, amely hepatitis C (HCV) fertőzés kezelésére használható. A Velpatasvir egy nukleotidanalóg polimeráz inhibitor, a sofosbuvir pedig egy pángenotipikus NS5A gátló.
Az Epclusa velpatasvirt és sofosbuvirt tartalmaz. A Velpatasvir úgy fejti ki hatását, hogy megzavarja a HCV NS5A nevű fehérjét, amelyre a vírusnak szüksége van önmaga szaporodásához. Az Epclusa összetevői kezdetben jelentősen csökkentik, majd teljesen leállítják a hepatitis C vírus új kópiáinak termelését.
Az Epclusa a hepatitis C vírusellenes szerekként ismert gyógyszerek csoportjába tartozik. Kombinált vírusellenes gyógyszernek is nevezhetjük.
Az Epclusa-kezelést a krónikus hepatitis C kezelésében jártas orvosnak kell elkezdenie és felügyelnie.
Az Epclusa egy tabletta bevétele javasolt naponta egyszer, étkezéstől függetlenül. A tablettát egészben, vízzel kell lenyelni. A tablettákat keserű ízük miatt nem ajánlott rágni vagy feltörni. Mi fogunk fedezni információkat Epclusa költség is.

Adagolás
Az Epclusa-kezelést a krónikus hepatitis C kezelésében jártas orvosnak kell elkezdenie és felügyelnie.
Az Epclusa egy tabletta bevétele javasolt naponta egyszer, étkezéstől függetlenül.
A tablettát egészben, vízzel kell lenyelni. A tablettákat keserű ízük miatt nem ajánlott rágni vagy feltörni.

Túladagolás
Egészséges önkéntesek vettek részt a vizsgálatokban. A gyógyszer feltüntetett dózisokban történő alkalmazásakor nem figyeltek meg mellékhatásokat, és a mellékhatások gyakorisága és súlyossága hasonló volt a placebót kapó csoportokban észleltekhez. A nagyobb dózisok hatása nem ismert.

Az Epclusa túladagolásának nincs specifikus ellenszere. Túladagolás esetén a beteg állapotát ellenőrizni kell a mérgezés jelei miatt. Az Epclusa túladagolásának kezelése általános támogató intézkedésekből áll, beleértve az alapvető fiziológiai paraméterek rendszeres ellenőrzését és a beteg klinikai állapotának ellenőrzését.

Mellékhatások
Az Epclusa biztonságossági értékelése egy 1., 2., 3., 4., 5. vagy 6. genotípusú (kompenzált cirrhosisban vagy anélkül) HCV-betegeken végzett 3. fázisú klinikai vizsgálat összesített adatain alapult, beleértve 1035 beteget, akik 12 héten keresztül kaptak Epclusa®-t. .
Azon betegek aránya, akik nemkívánatos események miatt végleg abbahagyták a kezelést, 0,2%, a súlyos nemkívánatos eseményeket tapasztaló betegek aránya pedig 3,2% volt az Epclusa-t 12 héten át kapó betegeknél.

Gyakoribb mellékhatások
Az Epclusa és a Harvoni esetében is előforduló gyakoribb mellékhatások a következők:
•  fáradtság
•  Fejfájás
•  hányinger
•  alvási problémák
•  izomgyengeség
•  ingerlékenység
•  köhögés
•  izom fájdalom
•  légszomj
•  szédülés

Ezeket és más nemkívánatos eseményeket hasonló arányban jelentettek a placebót kapó betegeknél, mint az Epclusa-t kapó betegeknél.
Dekompenzált cirrhosisban szenvedő betegek
Az Epclusa biztonságossági profilját egy nyílt elrendezésű vizsgálatban értékelték, amelyben Child-Pugh-Turcotte B osztályú cirrhosisban szenvedő betegek Epclusát kaptak 12 hétig (n = 90), Epclusát + RBV-t 12 hétig (n = 87) vagy Epclusát. 24 hétig (n = 90). A megfigyelt nemkívánatos események összhangban voltak a dekompenzált májbetegség várható klinikai következményeivel vagy a ribavirin ismert toxicitási profiljával az Epclusa-t ribavirinnel kombinációban szedő betegeknél.

Súlyos mellékhatások
Súlyos mellékhatások, amelyek mind az Epclusa, mind a Harvoni esetében előfordulhatnak, a következők:
a hepatitis B vírus reaktivációja, ami májelégtelenséghez és halálhoz vezethet
súlyos allergiás reakciók, beleértve az angioödémát (súlyos duzzanat)

Epclusa költség és vásárlás online

Az Epclusa magas ára a gyógyszerformula exkluzivitásának köszönhető, azonban a generikus Epclusa ára alacsonyabb, mint az eredeti márka. Van néhány általános elérhető, például a Myhep All, a Velpanat stb.
Az Epclusa online vásárlásához csak töltse ki a weboldalon található űrlapot. A gyógyszert indiai gyógyszertárakból szállítjuk, így biztosak vagyunk azok minőségében és megbízhatóságában.

Következtetés
Ennek a vírusellenes szernek a kétségtelen előnye nemcsak a hepatitis C vírus összes törzsével szembeni hatékonysága, hanem a gyógyszer alkalmazásának lehetősége a betegség cirrhoticus szövődményeiben szenvedő betegeknél. Fontos megjegyezni, hogy a kezelés időtartamát a kezelőorvossal kell egyeztetni. A teljes terápiás tanfolyamot általában szakemberek irányítása alatt végzik. Figyelembe véve az Epclusa költségeit, azt javasoljuk, hogy a beteg válassza az általános lehetőséget. Érdeklődhet nálunk a Sofosbuvir Velpatasvir online vásárlása a legjobb áron.